5 MAYIS 2021 TARİHİNDE OKULUMUZDA YAPILACAK ONLİNE ÖN ELEME SINAVININ UYGULANMA ŞARTNAMESİ DUYURUSU.

02.05.2021 584

ZONGULDAK OKUYOR 2021 YARIŞMASI EREĞLİ LİSESİ ÖN ELEME SINAVININ UYGULANMA ŞARTNAMESİ

YAPILACAĞI TARİH, SAAT VE YER:

Sınav 5 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 18.00'da online yapılacaktır.

YARIŞMANIN UYGULANMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR:

Sorular, Zonguldak Okuyor 2021 Kitap Okuma Yarışması'nda belirtilen kitapların okuma, anlama ve kavrama düzeylerini ölçmeye yönelik nitelikte olacaktır.

Her kademede ilk üçe giren öğrenci Zonguldak Okuyor 2021 Kitap Okuma Yarışması'na katılmaya hak kazanacaktır.

Sınav soruları, Ereğli Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı zümresi tarafından hazırlanacaktır.

Sınav tek oturumda gerçekleştirilecektir.

Sınav süresi 40 dakikadır.

Sınav, her kitap için hazırlanan onar sorudan oluşacaktır ve toplamda 5 kitap için 50 soru sorulacaktır.

Sorular, çoktan seçmeli test şeklindedir.

Her sorunun doğru cevabı eşit puandadır.

Her öğrenci bireysel olarak değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Dört yanlış bir doğruyu götürmektedir.

BAŞARININ EŞİTLİĞİ HÂLİNDE:

1.Yanlışı az olan öğrenci öne geçer.

2.Eşitlik hâlinin devamında öğrencinin doğum tarihi esas alınır; yaşı küçük öğrenciler öne çıkar.