(ÇOK ÖNEMLİ!) GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENLERİMİZDEN DUYURU.

(ÇOK ÖNEMLİ!) GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENLERİMİZDEN DUYURU.

Değerli öğrencilerimiz, "BAĞIMLILIK" konulu resim,afiş,karikatür,kısa video alanındadüzenlenen yarışmaya katılımlarınızı görsel sanatlar zümre öğretmenleri olarak çok önemsiyoruz. Küresel sorun olan bağımlılık ile ilgili düşüncelerinizi mesaj olarak iletebilmek için önemli bir fırsat.Paylaştığımız yarışma şartnamesini inceleyiniz. Daha fazla bilgi için; https.//snsg.yesilay.org.tr/yarisma-kilavuzu adresine ulaşınız.Yarışmaya katılımlarınızı bekliyoruz.

Yarışmayla ilgili görsel sanatlar öğretmenlerinizle iletişime geçiniz.

Not: Yarışmaya katılan öğrencilerimize 100 tam puan verilecektir.

07.03.2021 635

YARIŞMA DUYURUSU

Millî Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında 24.11.2016 tarihinde imzalanan protokol doğrultusunda "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması"

YARIŞMANIN AMACI:

Bu yarışma ile çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerine destek vermek; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayıp, teknolojinin doğru kullanımının önemini vurgulamak ve daha güvenli, daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunarak yeni neslin bağımlılıklara karşı farkındalıklarını arttırmak amaçlanmaktadır.

YARIŞMANIN KONUSU:"BAĞIMLILIK"

YARIŞMAYA SON KATILIM TARİHİ: 31.03.2021

Yarışmaya, görsel kategoride afiş, resim, karikatür veya kısa video alanlarından sadece birinden katılım yapılabilecektir.

Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler öğrencilerden eserlerini on-line ortamda (mail, cep telefonundan fotoğraf vb. şekilde) alarak snsg.yesilay.org.tr'den başvuruları yapabilecektir.

Resim: Görsel kategoriye resim alanında katılacak olan eserler 35x50 cm boyutunda resim kâğıdı, fon kâğıdı veya tuval üzerine serbest teknikte yapılabilecektir.

Karikatür: Görsel kategoriye karikatür alanında katılacak olan eserler 35x50 ölçüsündeki kâğıda serbest teknik kullanılarak elle çizilmiş eserler olacaktır.

Afiş: Görsel kategoriye afiş alanında katılacak olan eserler 50x70 cm boyutunda olacak ve serbest teknikle hazırlanacaktır. Afişler bilgisayar ortamında da hazırlanabilecektir.

Kısa Video:Video, azami 140 saniye uzunluğunda ve sosyal medyada yayınlanabilecek şekilde çekilecektir. Sakıncalı ve zararlı ifadeler içeren, genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret içeren, siyasi amaçlara hizmet eden ve firma adı kullanan eserler yarışma dışı kalacaktır. Videoda çekilen görüntüler herhangi bir yerden alıntı olmamalıdır. Bu maddede yer alan kriterlere ve genel şartlara uymadığı tespit edilen videolar değerlendirme dışı bırakılacaktır. Çekim tekniği serbesttir. Videoların gösterime uygun resim ve ses kalitesi taşıması gerekmektedir. Teknik kalite düşüklüğü sebebiyle anlaşılmayan videolar değerlendirme dışı bırakılacaktır.