“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kutuplarda Bilim” Temalı Resim Yarışması Başvuruları Başladı!

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kutuplarda Bilim” Temalı Resim Yarışması Başvuruları Başladı!

Ülkemiz, Antartika Kıtası’na 2017 yılından beri düzenli olarak Ulusal Antarktika Bilim Seferleri düzenlemektedir. TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nün hedeflerinden biri olarak kutuplar hakkındaki farkındalığın artırılması doğrultusunda, Antarktika Günü’nde ödül töreni yapılması planlanan, ülke çapında “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kutuplarda Bilim” temalı Resim Yarışması düzenlenmektedir. 

TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü çatısı altında gerçekleştirilen Ulusal Antarktika Bilim Seferleri ve Ulusal Arktik Bilim Seferleri ile ülkemizde kutup bölgeleriyle ilgili yürütülen bilimsel çalışmaların artırılması, ülkemizin kutup bölgelerinde sahip olduğu bilimsel altyapıların geliştirilmesi hedefleniyor. Toplumda kutuplar hakkındaki farkındalığı artırmayı amaçlayan TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü bu kapsamda ülke çapında “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kutuplarda Bilim” temalı resim yarışması düzenliyor.


04.10.2023 663

Yarışma ile gençlerimizin her iki kutup bölgesi hakkındaki düşüncelerini görsel sanatlar aracılığıyla resmetmeleri ve böylece ülkemizde kutup bilimleri alanında geniş çapta farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Ayrıca kutuplarda bilimsel araştırmalar yapan bilim insanlarımızın çalışmalarını ve kutup bölgelerinin doğasını ve canlı yaşamını hayal ederek genç yaşta bilim ile sanatı buluşturan eserler ortaya çıkaran ve ileride bilimsel merakının peşinden giden bir neslin oluşturulması hedefleniyor.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabileceği ve derece alan resimlerin sahiplerine sürpriz hediyelerin verileceği yarışmayla ilgili detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın.

Unutmayın son başvuru tarihi : 20 Ekim 2023

Kaynak: https://www.tubitak.gov.tr/