e Twinning Çalışmalarımız Başladı.

e Twinning Çalışmalarımız Başladı.

OKULUMUZ  E-TWINNING ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

 

Okulumuz 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 17 ortaklı "Changing our cities" adlı E-twinning projesine İngilizce öğretmenimiz Gülşen ANAÇ rehberliğinde  başlamıştır.

Siyah altın şehirler değişiyor! Kömür madenleri nedeniyle endüstriyel olarak nitelendirilen alanların sürdürülebilir kalkınması projesidir. Yaşadığımız alanlar bunlardan biri. Kömür, siyah altın, çağrıldığı gibi, sanayinin gelişmesine ve bu alanların ve ötesinin yaşam standartlarına katkıda bulundu. Birçok öğrencinin ebeveynleri bu sektörlerde çalışıyor ve çalışıyorlardı. Ancak, malların üretimini arttırma çabalarında insanlar doğal kaynakları açgözlü ve sorumsuzca sömürüyorlar. Madenler ya kömür bittiği için ya da sanayi faaliyetlerinin yarattığı çevresel nedenlerden dolayı kapatıldı. İşgücü azaldı ve işsizlik ortaya çıktı. Vatandaşlar bu alanlarda kalmak isterlerse, kendi şehirlerinin alternatif çözümlerini ve yenilik yollarını bulmak zorundadırlar. Bu geçiş süreci için vatandaş katılımı çok önemlidir. 

Bu projenin amacı, öğrencilerin sürdürülebilir kalkınma, yaşam kalitesi, aktif vatandaş katılımı, değişim yönetimindeki işler gibi bölgeleriyle ilgili konulara duyarlı hale getirmektir. 

Yerel yönetimlerle araştırma ve iletişim yoluyla bölgelerinin sorunlarının farkına varmak. 
Sürdürülebilir kalkınmanın önemini anlamak.

Koordineli bilimsel çalışma ve etkili işbirliği ile öğrencileri tanımak

03.12.2018 251

03-12-201803-12-2018