İSTİKLAL MARŞI DENEME SINAVI YAPILACAK

İstiklal Marşı'nın kabulü yıldönümünde okulumuz içinde Yarışma Sınavı yapılacaktır. Öğrencilerimizin yarışmaya katılıp katılmayacaklarını aşağıdaki google form üzerinden bildirmeleri gerekmektedir.

07.03.2023 869

Yarışmaya katılım için gerekli link aşağıdaki gibidir:

İSTİKLÂL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET ÂKİF ERSOY'U ANMA

KAPSAMINDA EREĞLİ LİSESİNİN OKUL BÜNYESİNDE DÜZENLEMİŞ OLDUĞU "12 MART

ANISINA MEHMET AKİF ERSOY TEMALI TÜRKÇE DENEMESİ" ŞARTNAMESİ

PROJENİN ADI: 12 MART ANISINA MEHMET AKİF ERSOY TEMALI TÜRKÇE DENEMESİ

KONUSU: Ereğli Lisesi öğrencileri arasında İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü'nün anlam ve önemini belirten 20 soruluk Türkçe Denemesi

AMACI:

• Geleceğin teminatı olan gençlere, millî, manevi ve insani değerler ile tarihsel ve kültürel hassasiyetleri kazandırmak,
  • Öğrencilerimizin, geçmiş ile gelecek arasında tarihi, milli ve manevi köprü kurabilmelerini; vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamak,
  • Öğrencilerde vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olmaları konusunda farkındalık oluşturmak.

HEDEF GRUBU: Ereğli Lisesinde okuyan 9,10,11 ve 12. Sınıf öğrencileri,

TARİH: 10.03.2023

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

• Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler başvuru için paylaşılan Google formu doldurmalıdır.
  • Deneme sınavının saati öğrencilere duyurulacaktır.
  • 3 yanlış 1 doğru cevabı götürecektir.
  • Dereceye girmek için en az 15 net yapılmalıdır.
  • Ödül alma sıralamasında aynı dereceyi paylaşan yarışmacı sayısı birden fazla olması durumunda aynı dereceyi paylaşan öğrenciler arasında kura çekilecektir.

07-03-2023