MESLEK TANITIMI SEMİNERLERİNİN İLK HAFTASINI TAMAMLADIK.

Okul psikolojik danışmanımız Tuğçe Aslıtürk ün 3 hafta sürecek olan Meslek ve bölüm tanıtımı günleri ilk haftasını tamamladı. Günün Meslek ve bölüm tanıtım programı Matematik Mühendisliği- Biyomühendislik- Kimya Mühendisliği- Hukuk -TürkDili ve Edebiyatı Öğretmenliği-Türkçe Öğretmenliği- Tarih Öğretmenliği şeklinde ilerledi. Öğrencilerimiz bu bölümler hakkında detaylı bilgilendirilirken( bölüme girme koşulları- tyt/ayt/ydt puanlari- bölümün sağladığı avantajlar ve dezavantajlar- yurt dışı- çalışma imkanları- bölümün sosyal ve kültürel kazançları- bölümün öngörülebilen geleceği- bölümü okurken karşılaşılan sorunlar- üniversite sonrası çalışma alanları) öğrencilerimiz bölüm hakkında sorular sorarak kafalarındaki soru işaretlerini giderdi. Amacımız öğrencilerimizin yapacağı meslek tercihiyle mutlu bir birey olması, mutlu bir birey olarak da toplumumuza katkı sağlayan bireyler olduklarına şahit olabilmektir. Bu yaşta hayatınızın önemli tecihlerinden birini vermenin ağırlığını, neden olabileceği kaygıyı ve kararsızlığın üzerinizdeki baskısını anlayabiliyoruz. Ve tüm bunları göğüslediğiz, hayallerinize adım adım ilerlediğiniz için Ereğli Lisesi olarak öğrencilerimizi takdir ediyoruz. Ve sizlere inanıyoruz. Yaşadığınız kaygıyı azaltmak, kararsızlık içerisinde kaybolmamanız ve seçeneklerinizi en ayrıntısıyla bilmeniz adına bu seminerlerimiz devam edecektir. Katılımız sizler için önemli. Gelin seçeneklerinizi birlikte değerlendirelim.

18.12.2020 316

18-12-202018-12-202018-12-202018-12-2020