OKULUMUZ OLARAK TÜBİTAK-4006'YA 20 PROJE İLE BAŞVURUMUZU YAPTIK.

OKULUMUZ OLARAK TÜBİTAK-4006'YA 20 PROJE İLE BAŞVURUMUZU YAPTIK.

Okul proje yürütücümüz Büşra Yıldırım öncülüğünde ve projeye destek sağlayan öğretmenlerimizin de emekleriyle Tübitak-4006'ya 20 proje ile başvurumuzu yaptık.

Emeği geçen tüm personelimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

22.01.2021 302

DİNLE VE KENDİNİ TANI (Görsel ve Isitsel Sanatlar) Melodilerin insanlar üzerinde ne kadar farklı duygu değişimlerine sebep olabileceğini biliyor muydunuz ?

MANTARLI BİBER ( Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri ) Canlıların canlılar üzerinde olağanüstü derecede iyileştirici etkisi vardır. Örneğin bir mantar çeşidi bir biberin yetişmesi için çok faydalı olabilir.

SOSYAL DİLİM (Değerler Eğitimi) Sosyal medyanın kültürümüzün en büyük miraslarından olan dilimiz üzerinde gerçekten çok büyük etkileri olabilir.

KENDİNE GÜVEN , SANALDAN ÇIK , YAŞAMI KAÇIRMA ! (Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele) Acaba internet bağlılığı kişilerin sosyal kaygıları üzerinde etkili midir ?

NASIL ÇIKTI BU MATEMATİK ? (Bilim Tarihi ve Felsefesi) Matematiğinde bir tarihçesi vardır düşüncesiyle yola çıkıp kökenlerine inmek istedik.

TELOMERİN KADARIN YAŞA ! (Genetik ve Biyoteknoloji) Genetiğimizde hemen her özelliğimiz gibi acaba ne kadar yaşam sürebileceğimizde kodlu mudur?

İNSANLIĞIN MERKEZİNDE GÖBEKLİTEPE (Kültürel Miras) Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz Göbeklitepe'nin ilk yerleşim yeri olabileceği düşünülüyor.

SANAT VE KDZ. EREĞLİ (Görsel ve İşitsel Sanatlar) İlimizde ülkemiz için önemli çalışmalar yapmış olan sanatçılarımızı tanımak ve tanıtmak istedik.

SPORLA BAĞIMSIZLIK (Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele) Spor yapmak insanın yalnızca bedensel sağlığına değil ruhsal sağlığına da iyi gelir. Salgın sürecinde hareketli bir hayatı tasarladığımız bir oyunla evlerimize taşımak istedik.

İSLAM DÜNYASINI ETKİLEYEN BİLİM ADAMLARI ( Bilim Tarihi ve Felsefesi ) Hem din alimi hem de bilim adamı olarak bu topraklardan çok önemli isimlerin geçtiğini biliyor muydunuz ?

EREĞLİ'DE BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİ (Biyoçeşitlilik) Etrafımızda gördüğümüz bitkileri tanıyıp, onları daha çok sahiplenmeyi hedefledik.

ENERJİM CEPTE ( Giyilebilir Teknolojiler ) Güneş paneli takılmış bir ceket ile telefonumuzu şarj edebileceğimizi biliyor muydunuz ?

SEÇ – GEÇ – KURTUL (Aile İçi iletişim ) Doğru iletişim yollarıyla aile ilişkilerimizi kuvvetlendirebileceğimizi anlatan bir labirentimiz var .

Pİ SAYISINI BULUYORUZ (Algoritma /Mantıksal Tasarım) Pi sayısı o düşündüğümüz kadar soyut bir rakam değildir.

SİNÜS FONKSİYONU SÜREKLİ PERİYOTTUR (Algoritma / Mantıksal Tasarım ) Tasarımımız ile sinüs fonksiyonunun açılar ile ilişkisini göstermiş olacağız.

PROVERB HUNTER (Dil ve Edebiyat ) Dart oyunu ile İngilizce atasözlerini kolayca öğrenebiliriz.

ASİTLİ İÇECEKLERDEN PİL YAPIMI (Yenilenebilir enerji) Asitli sıvıların elektrik akımı oluşturabilceğini biliyor muydunuz ?

DOĞDUĞUN YER KİMLİĞİNDİR (Kültürel Miras) Farklı coğrafyaların farklı yaşam tarzları oluşturabileceğini anlatan bir maket tasarlamayı hedefledik.

YEREL KELİMELER SÖZLÜĞÜ (Dil ve Edebiyat ) Bölgemizin kendine has motifleriyle işlenmiş kelimeleri olduğunu biliyor muydunuz?

ATASÖZ PUZZLE (Dil ve Edebiyat ) Oyunlarla dil öğrenme yöntemine Almanca dilini de eklemek istedik.