SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN COVİD REHBERİNDE GÜNCELLEME DUYURUSU.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN COVİD REHBERİNDE GÜNCELLEME DUYURUSU.

İLK VE ORTA ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNDE YAKIN TEMASLI UYGULAMASI

T.C. Sağlık Bakanlığı internet sitesinden doğrulanan habere göre "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlenimi ve Filyasyon"  rehberi değişti. Rehberin 24. Sayfasında "İlk ve Ortaöğretim Öğrencilerinde Yakın Temaslı Uygulaması" başlığında şöyle açıklama yapılmıştır:

 Yakın temaslı kabul edilen ilk ve orta öğretim öğrencilerinde belirti takibi yapılarak, belirti gelişmemiş olanlara 5.günde yapılan PCR sonucunun negatif olması durumunda maske ve mesafe kuralına uymak suretiyle; PCR yapılmadığı durumda ise 10. günde maske ve mesafe kuralına uymak suretiyle karantinaları sonlandırılarak okula devam edebilirler.

Yukarıdaki açıklamaya göre :

1. Temaslı olup belirti göstermemiş olanlar 5. Günde PCR testi verebilecek. PCR testi negatif çıkanlar okula yüz yüze devam edebilecek.

2. Beşinci gün PCR testi vermek istemeyenler 10 günlük karantina süresini evinde tamamlayacak. Beşinci günden sonra derslerini EBA TV ve diğer eğitim ağlarından takip edecek.

3. 10 günlük karantinasını tamamlayanlar belirti göstermiyorlarsa test vermeden yüz yüze eğitime devam edebilecek.

Değişen rehbere göre,

Ereğli Lisesi'nde :

9D, 10B, 12D ve 12E temaslı öğrencileri, belirti göstermiyorlar ise, teste gerek kalmaksızın 4 Ekim Pazartesi günü yüz yüze eğitime devam edecek.

9A, 9C ve 11 D temaslı öğrencileri 4 Ekim Pazartesi günü PCR testi verebilirler. PCR testinin negatif çıktığını belgeleyenler 5 Ekim Salı günü yüz yüze eğitime devam edebilecek.

Pozitif öğrenciler ise hastalık belirtisi ve karantina süresi dolmadan hiçbir şekilde okula gelemeyecektir.

 

03.10.2021 1129

Kaynak: internet haber