TOHUMLARIMIZ TOPRAKLA BULUŞUYOR.

Bilindiği üzere 7 Kasım 2019 tarihli Resmi gazetede yayınlanan 2019/24 sayılı ve 11 Kasım ağaçlandırma seferberliği konulu Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile ekonomik ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak sürdürebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için Yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla her yıl 11 Kasım gününün milli ağaçlandırma günü olarak kutlanması uygun görülmüştür Bu doğrultuda ülkemizin ormanlık sahalarını ve ağaç servetini çoğaltmak biyolojik çeşitliliği geliştirmek ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak toplumun çevreye olan duyarlılığı na Katkı sağlamak toplumda çevre konusunda farkındalığı yükseltmek amacı ile toplumun bütün kesimleri nden Vatandaşlarımızın destek ve katılımıyla 11 Kasım 2019 günü saat 11.11 de 81 ilimizde geleceğe nefes ağaçlandırma projesi kapsamında aynı anda Fidan dikim etkinlikleri gerçekleştirilerek ülke genelinde 11 milyon fidan dikimi hedeflenirken Vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın projeyi büyük oranda sahiplenmesi ve desteklenmesi sonucunda 13.8 milyon Fidan toprakla buluşturuldu Muş'tur Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen nefes ağaçlandırma projesi nin sağladığı çok yönlü katkılar ile bakanlığımıza her kesimden gelen talep ve memnuniyetler dikkate alınarak Bu yıl daha milli ağaçlandırma günü olan 11 11 2020 tane yapılacak fidan dikme etkinliklerinin 81 ilimiz ve 922 ilçemize gerçekleştirilmesine karar verilmiştir Bu doğrultuda Okulumuz Ereğli Lisesi olarak öğrencilerimize Sarıçam tohumları dağıtılmış ve 11 11 2020 tarihinde tüm öğrencilerimizin bu Sarıçam tohumlarını toprakla buluşturulması hedeflenmiştir.

Pandemi nedeniyle etkinlik sahalarına gidemeyip kampanyaya uzaktan katılım sağlamak için öğrencilerimizin yaşadıkları ortamı güzelleştirmek ve yeşil örtü geliştirmek amacıyla evlerinin etrafına veya site bahçelerine Fidan dikimleri yapmalarını teşvik edilmesi üzere bu tohumlardan öğrencilerimize ve isteyen velilerimize dağıtılmıştır.

10.11.2020 662

10-11-202010-11-202010-11-202010-11-2020