YURT BAŞVURUSU DUYURUSU

İlçe merkezindeki yurtlarda yatılı kalmak isteyen öğrencilerimize duyuru:

16.08.2024 142

Başvuru veli tarafından kayıtlı olunan okula dilekçe ile yapılmalıdır.Velinin ve yurtta kalacak öğrencinin T.C. kimlik kartı, aynı hanede ikamet eden kişi belgesi (e devletten alınabilir) başvuru sırasında beyan edilmelidir.

Parasız Yatılı Başvuru Şartları:

a) Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Okulların hazırlık sınıfı dâhil 5-12 nci sınıflarında öğrenci olmak.

c) Bir önceki veyahut içinde bulunulan ders yılında okul değiştirme cezası almamış olmak.(Dokuzuncu sınıf öğrencileri mezun oldukları ortaokuldan okul değiştirme cezası almadıklarına dair belge alacaktır.)

ç) Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının beş katını geçmemesi (139 500,00 TL) kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. (Velinin iş yerinin muhasebe servisinden imzalı, mühürlü ya da e devletten gelir beyanını gösteren barkodlu belge temin edilebilir. Aynı hanede oturan dede, hala, nine veya 18 yaşından büyük diğer kişi varsa bu kişilerin geliri de beyan edilmelidir.) Kişinin e devlet kayıtlarında, özel kurum ya da resmi bir kayıtta geliri yok ise muhtarlıktan geliri olmadığına dair yazı alınmalıdır.

d) Yatılı okumasına engel hastalığı bulunmadığına dair hekim raporu almak.

e) Mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrenciler için örgün eğitim çağı dışına çıkmamış olmak.

Paralı Yatılı Başvuru Şartları:

a) Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Resmî veya özel örgün ortaöğretim kurumlarında kayıtlı öğrenci olmak.

ç) Yatılı okumasına engel hastalığı bulunmadığına dair hekim raporu bulunmak.

d) Mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrenciler için örgün eğitim çağı dışına çıkmamış olmak.